احمد مروی نمایه

تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه باید شرایطی مهیا شود که کتاب در متن زندگی جامعه قرار گیرد، گفت: میزان نفوذ و اثربخشی کتاب در حد انتظار از جامعه‌ای اسلامی نیست.

به گزارش مشرق به نقل از آستان نیوز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مروی امروز در آئین اختتامیه دوازدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی که در محل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، با بیان اینکه کتاب باید در درون جامعه امتداد داشته و اثر بخش باشد، اظهار کرد: اگر بخواهیم‌ معارف دینی، اصول اخلاقی و معرفتی بر جامعه ما حاکم باشد، باید کتاب در جامعه حضور داشته باشد، امروز متأسفانه کتاب و میزان مطالعه شرایط مطلوبی در جامعه ما ندارد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به بیاناتی از رهبر معظم انقلاب در خصوص ضرورت امتداد فلسفه اسلامی در متن جامعه، عنوان کرد: فلسفه اسلامی با تمام غنایی که دارد متأسفانه نتوانسته در جامعه امتداد پیدا کند و به تدریس در حوزه‌های علمی، دانشگاه‌ها و محیط‌های علمی محدود شده است، اما در مقابل غربی‌ها فلسفه خود را که قابل قیاس با غنا و پشتوانه فلسفه اسلامی نیست در متن جامعه آورده‌اند و کتاب‌هایی متناسب با سنین و سطوح مختلف ‌جامعه تدوین کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه متأسفانه میزان نفوذ کتاب در حد انتظار از جامعه‌ای اسلامی نیست، گفت: باید شرایطی مهیا شود که کتاب در متن زندگی جامعه قرار گیرد و کتب آموزه‌های اسلامی و قرآنی و معارف اهل بیت(ع) متناسب با سطوح مختلف در جامعه وجود داشته باشد.

معرفت‌افزایی در زیارت اصل است

حجت الاسلام مروی با بیان اینکه در شرایط عادی پیش از ملاحظات ایجاد شده برای کرونا، سالانه ۳۰ میلیون زائر به مشهد مقدس سفر و با لحاظ تعداد روزهای اقامت و در نظر گرفتن مجاوران، سالانه حداقل ۱۲۰ میلیون تشرف به بارگاه منور رضوی انجام می‌شد، ابراز کرد: متأسفانه تعداد افرادی که حضرت رضا(ع) را به‌عنوان عالم آل محمد(ص) می‌شناسند بسیار کم هستند و افراد اندکی چنین نگاهی را در تشرف به بارگاه مطهر حضرت ثامن‌الحجج(ع) دارند.

تولیت آستان قدس رضوی با تأکید بر اینکه زیارت نباید تنها به ابراز احساسات خلاصه شود، اظهار کرد: زیارت و علامت قبولی آن را نباید به دریافت غذای حضرت منحصر کرد، بلکه در زیارت عالم آل محمد(ص) باید به‌دنبال کسب بهره معرفتی باشیم.

تدبر و تعقل باید در آئین‌های دینی بروز و ظهور داشته باشد

وی با بیان اینکه زیارت باید معرفت دینی زائر را افزایش دهد به‌گونه‌ای که زندگی او پیش و پس از زیارت متفاوت شود، اظهار کرد: کسی که به مشهد می‌آید برای زیارت حضرت رضا(ع) است، نه جاذبه‌های گردشگری، عدم حضور زائران در مشهد در ایام تعطیلی حرم مطهر به سبب کرونا، این موضوع را اثبات کرد.

حجت الاسلام مروی با اشاره به تأکیدات اسلام و آموزه‌های دینی ائمه اطهار(ع) در خصوص دعوت به تعقل، تدبر، تفکر و اندیشیدن، بیان کرد: این تدبر و تعقل باید در آئین‌های دینی و معنوی ما بروز و ظهور داشته باشد.

تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به سرانه پایین مطالعه کتاب در کشور و عدم استقبال زائران از محل‌های کتاب‌خوانی در نظر گرفته شده در حرم مطهر امام رضا(ع)، عنوان کرد: برای یافتن راه‌های تشویق و ترغیب زائران به مطالعه، دست نیاز به‌سوی اندیشمندان و نویسندگان دراز می‌کنیم، سالانه حدود ۳۰ میلیون نفر از اقشار و سنین مختلف در بارگاه منور رضوی حضور می‌یابند، این ظرفیت حضور با این گستره از اقشار مختلف و سنین متفاوت بی‌نظیر و فرصتی بسیار مغتنم است که باید از آن استفاده کنیم.

وی خاطرنشان کرد: متأسفانه نگاه اغلب ما به عبادات، نگاهی کاسب‌کارانه و سودگرانه است و تنها برای کسب ثواب این اعمال عبادی را انجام می‌دهیم، ما ثواب را تنها در خواندن ادعیه می‌دانیم و کتاب‌خوانی و کسب معرفت نسبت به ائمه اطهار(ع) را ثواب نمی‌دانیم، در هیئات و مراسم مذهبی تنها برای کسب ثواب حضور پیدا می‌کنیم و نه معرفت افزایی؛ در این میان وظیفه نویسندگان و اندیشمندان برای روشنگری و تنویر افکار بسیار سنگین است.

حجت الاسلام مروی باورهای دینی نادرست را یک خطر برشمرد و با بیان اینکه لغزش‌های دینی، نتیجه برداشت‌های نادرست و باورهای دینیِ غلط و بدون پشتوانه است، عنوان کرد: اهالی قلم، نویسندگان و پژوهشگران حوزه‌های دینی باید روی این مسائل به‌طورجدی کار کنند.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: در حوزه فرهنگ به هیچ عنوان نگاه اقتصادی و منفعت‌جویانه نداریم، نگاه آماری نیز در حوزه تولید کتاب نخواهیم داشت، تعداد کتاب‌های چاپ ‌شده برای ما اهمیتی ندارد، در تولید کتاب فقط به کیفیت و در توزیع و نشر به کمیت می‌اندیشیم، معتقدیم اگر شده سالی تنها یک کتاب چاپ کنیم اما آن یک کتاب شمارگان میلیونی داشته باشد، ارزشمند است و در این راه از تمام ظرفیت‌ها استفاده خواهیم کرد.

وی گفت: بارگاه مطهر حضرت رضا(ع) خانه عالم آل محمد است و در خانه عالم آل محمد(ص) باید کتاب و کسب معرفت وجود داشته باشد، بنابراین از همه اندیشمندان درخواست می‌کنم ما را در یافتن راهی برای تشویق مردم به کتاب‌خوانی کمک کنند تا در حرم امام رضا(ع) زائران در کنار قرائت نماز و ادعیه، کتاب نیز بخوانند.

حجت الاسلام مروی اظهار کرد: آماده انجام هر راهکار و روشی برای ترویج فرهنگ مطالعه و کتاب‌خوانی در حرم امام رضا(ع) هستیم تا زائران بخشی از زمان حضور خود در حرم مطهر را در کنار عبادت، به کسب معرفت، شناخت و دانش در خصوص پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) بپردازند.

گفتنی است؛ در پایان این مراسم تعدادی از برگزیدگان دوازدهمین جشنواره بین‌المللی کتاب سال رضوی، هدایای خود را از دست تولیت آستان قدس رضوی دریافت کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس